Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

Vilinskom stazom od Lepoglave do Žganog vina

Napisao/la Vesna Vitez on . Objavljeno u Aktivnosti mladeži

01Današnji izlet započeo je okupljanjem u 7,15 na željezničkom kolodvoru u Ivancu. Članovi Sekcije mladeži krenuli su vlakom do Lepoglave. U pratnji su bile voditeljice Sekcija Ankica Gotić,Nikolina Županić,Vesna Vitez teTomislav Gotić, vodič Planinarskog kluba Ivanec. Nekoj djeci ovo je bila prva vožnja vlakom.

Po silasku s vlaka krenuli smo „do Lipe“ i uzbrdo se penjali cestom prema „Rimu“ .
Usput smo se zaustavili kod kipara Dragutina Jamnića koji je bio ljubazni domaćin i ponudio nam odmor na svojim drvenim kreacijama. Nastavili smo prema vodopadu Oslek i Masnom kamenu, pa podno vrha Koprivnjak, Malog Krča .
Nakon više kraćih odmora sigli smo cestom do Mrzljaka i Žganog vina u 13 sati.
Djeca su današnim izletom održavala kondiciju, učila kako se pravilno kretati u grupi i upoznavala krajolik. Važnosti izleta svakako pridonosi i boravak na svježem planinskom zraku te druženje u prirodi.
Cilj ovog uspona je priprema za završni izlet ove školske godine na Snježnik.
Sudionici: Sekcija mladeži iz osnovnih škola Ivanec, Klenovnik i Kamenica.