Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

 • 13
 • 2
 • 4
 • 14
 • 12
 • 6
 • 16
 • 1
 • 8
 • 11
 • 10
 • 7
 • 15
 • 9
 • 5
 • 3

Pozivi

 • 6. MEMORIJALNI POHOD UDVDR I PK IVANEC

  subota, 30.05.2020.godine u 9,00 sati
  Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec i Planinarski klub Ivanec organiziraju u subotu (30. svibnja) „ 6. memorijalni planinarski pohod 'Putem Ivanečke planinarske obilaznice' u spomen na poginule i umrle branitelje s područja Grada Ivanca“.

  Opširnije...
 •  S PLANINARKAMA PK IVANEC NA IVANŠČICU

  Vraćamo se polako u "novo normalno"  i zato pozivamo sve djevojke, žene, kolegice planinarke, kao i one koje to tek žele postati, sve ljubiteljice prirode i rekreacije, na druženje i uspon na Ivanščicu s planinarkama PK Ivanec.

  Opširnije...

modul pristupi2Mob. 091 763 4655 (Stjepan Kušteljega)
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ispuni pristupnicu

Planinarska večer u OŠ Klenovnik

Napisao/la Ankica Gotić on . Objavljeno u Aktivnosti mladeži

DSC 0231 CustomU OŠ grofa Janka Draškovića Klenovnik već petu školsku godinu djeluje planinarska grupa učenika od I. do VIII. razreda.

Oni su 29. listopada 2018. godine imali svoju planinarsku večer.

Okupili su se aktivni mladi planinari, oni koji će to možda postati, došli su roditelji, članovi lokalne zajednice i članovi Planinarskog kluba Ivanec te su proveli nekoliko sati u planinarskom druženju. 

Voditeljica klenovničkih mladih planinara pozdravila je prisutne, prezentirala dosadašnje izlete i broj učenika koji su aktivni članovi. Škola Klenovnik je mala škola, ali svake školske godine planinarska grupa okuplja dvadesetak članova. U ovih 5 godina od kad grupa djeluje ostvareno je 26 izleta, a na njima su sudjelovala 43 učenika. Izleti su se organizirali povodom određenih datuma, kao što su Svjetski dan čistih planina, Međunarodni dan pješačenja, Dan planeta Zemlje, Svjetski dan zaštite čovjekove okoline, Dan zaštite planinske prirode Hrvatske i sl.

Mladi planinari bili su više puta na Ivanščici i Ravnoj Gori te su obilazili Ivanečku planinarsku obilaznicu. Bili su i u svojem zavičaju poput pješačenja na Vukovoj i Tri Žaklja. Posjetili su i Kalnik, Grebengrad, Oštrcgrad, Belec, Strahinjščicu i Čevo. Za kraj školske godine bili su i na vrhovima Velebita (Zavižan, Badanj), Risnjaka i Kleka. Nakon prezentacije aktivni mladi planinari iznijeli su svoje dojmove o planinarenju. Svi su rekli da im se na planinarenju najviše sviđa druženje, kretanje u prirodi i upoznavanje drugih krajeva.

Svega ovog ne bi bilo da škola nema suradnju s Planinarskim klubom Ivanec. Već petu školsku godinu aktivna je suradnja i sve je izlete organizirao PK Ivanec. Na planinarskoj večeri potpisan je Sporazum o suradnji između škole i Kluba. Sporazumom se uređuje suradnja u svezi organiziranja i izvedbe planinarskih izleta. Voditeljica u školi prije svega istražuje interese među djecom za formiranje skupine u planinarenje.

Na početku svake školske godine izrađuje Kurikulum sekcije mladih planinara uz suradnju s planinarskim vodičima koji su zaduženi za vođenje djece i s ostalim članovima Planinarskog kluba Ivanec. Djecu informira o izletima, uređenju oglasnu ploču u školi, priprema aktivnosti u školi (predavanja, radionice i dr.), komunicira s roditeljima te radi plan puta s vodičem. Voditeljica sudjeluje na svim izletima na koja idu djeca. Na samom terenu vodi brigu o skupni kao i o ostvarivanju plana puta. Nakon svakog izleta piše izvješće i svaku aktivnost dokumentira. Zadaće PK Ivanec su da tijekom školske godine organizira i izvodi nekoliko planinarskih izleta u hrvatske planine prema godišnjem planu izleta mladeži i Školskom kurikulumu.

PK Ivanec uoči svakog izleta objavljuje informacije o trasi putovanja, planiranim odmorima i odmorištima, predviđenim troškovima, težini izleta i duljini hoda. Roditelj potpisuje Privolu o sudjelovanju djeteta na izletima. PK Ivanec osigurava sudjelovanje planinarskih vodiča, ovisno o složenosti i zahtjevnosti izleta. Vodič surađuje s voditeljicom u školi te vodi djecu na planinarskim izletima. Planinarski vodiči su članovi Vodičke službe HPS-a, a osposobljeni su za razne kategorije planinarskog vođenja. Vodiči se školuju putem tečaja za vodiče. Školuju se prema uvjetima određenim programom školovanja u Vodičkoj službi HPS-a i UIAA (Savez međunarodnih planinarskih organizacija). Velika podrška planinarskim aktivnostima u školi je ravnatelj, gospodin Mijo Barišić. Obratio se prisutnima te pohvalio suradnju škole i Kluba. Ravnatelj škole i predsjednik Kluba potpisali su Sporazum o suradnji.

U drugom dijelu planinarske večeri prisutnima obratio se i predsjednik PK Ivanec Tomislav Friščić. Upoznao je prisutne o radu Kluba, istaknuo je da vođenje djece u planinama zahtjeva posebnu odgovornost. Tajnik Kluba Stjepan Kuštelega kroz interakciju s učenicima govorio je i pokazao planinarsku opremu. Vodič i koordinator mladeži Tomislav Gotić upoznao je prisutne kako se pripremaju i vode planinarski izleti za djecu. Na kraju najavio je izlet sljedeći mjesec na Ravnu Goru preko Babica.

Druženje s djecom, roditeljima kao i članovima lokalne zajednice nastavilo se i uz prigodno osvježenje.

 Ankica Gotić, voditeljica skupine

Share