Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

Dan planeta Zemlje, mladež OŠ Ivanec i Klenovnik

Napisao/la Vesna Vitez on . Objavljeno u Aktivnosti mladeži

 

Planirani izlet počeo je okupljanjem sudionika od 8,45 do 9 sati na Žganom vinu u Prigorcu. Izletu se  odazvalo 13 djece, vodič je bio Tomislav Gotić, voditeljice Sekcija mladeži iz škole Klenovnik Ankica Gotić i iz ivanečke škole Vesna Vitez. U pratnji od roditelja bila je Snježana Geci. Uvijek nas razvesele roditelji kad se priključe izletima i na taj način daju podršku klubu i djeci.

Cilj  izleta je bio obilježavanje Dana planeta Zemlje pješačenjem u prirodi i sudjelovanjem u akciji „Zelena čistka – Jedan dan za čisti okoliš“. Na taj način želi se kod mladih planinara podići svijest o odlaganju otpada i važnosti očuvanja okoliša i planeta Zemlje.

Za svakog sudionika je na polazištu bio  pripremljen sendvič i sok. Mladi planinari su na stazi do Mrzljaka pokupili papirnate i plastične otpatke. Za tu svrhu bile su osigurane rukavice i vreće za smeće. Nakon toga nastavili smo pješačiti do svog današnjeg planinarskog cilja: ruševine starog grada Židovine na južnim obroncima naše Ivanščice.

Osim druženja i pješačenja  na svakom izletu upoznamo i neku novu planinarsku destinaciju. Danas smo  svojim sudjelovanjem u ovoj manifestaciji doprinijeli kod mladih i razvoju “ekološke pismenosti”.