Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

EKO akcija "JEDAN DAN ZA ČISTI OKOLIŠ - ZELENA ČISTKA“

Napisao/la Stjepan Kuštelega on . Objavljeno u Aktivnosti eko sekcije

2Planinarski klub Ivanec povodom dana „PLANETA ZEMLJE“ pod pokroviteljstvom grada Ivanca, organizirao je EKO akciju "JEDAN DAN ZA ČISTI OKOLIŠ" odnosno „ZELENA ČISTKA“.
Za čišćenje smo odabrali potok od Pilane do Žganog Vina i izvor Vuinovec, a mladež trasu IPO od Ivanca do Žganoga Vina.

Akcija je započela u 9,00 sati okupljanjem kod Žganoga Vina, a mladeži kod Caritasova doma u Ivancu.
Nakon završetka akcije svi sudionici počašćeni su grahom, a mladež sendvičima i sokovima u donaciji grada Ivanca..
Vidljivo je da je divljih odlagališta sve manje, ali još ima građana do čije svijesti nije došao značaj ovakvih akcija i lakše im je zagaditi prirodu, bez obzira na organiziran odvoz svih vrsta otpada.
Zelena čistka nije i ne može biti nešto što će naše livade, šume,planine, prirodu „očistiti“ od smeća, ali je puno bitnije da pokažemo da smo tu, da brinemo za naš okoliš, da smo na neki način vidljiva svijest svih onih koji brinu za prirodu i na neki način glas savjesti za sve one neodgovorne i nesavjesne pojedince, da pokušamo upravo svojom aktivnošću doprijeti i do njih i njihove savjesti.